torrente.3xforum.ro
Un forum despre tot ceea ce inseamna torrente si nu numai!
Lista Forumurilor Pe Tematici
torrente.3xforum.ro | Reguli | Inregistrare | Login

POZE TORRENTE.3XFORUM.RO

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
corinarus pe Simpatie
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 60 ani
torrente.3xforum.ro / Hot new !!! / Care este opinia voastra despre operatiunea GRAMOFONUL ??? Moderat de Idiux, no_nik
Autor
Mesaj Pagini: 1
vadiro
Master of the Forum

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 170
Protocolul "Gramofonul"
Autor: Alexandru Stancu Ioana Theodoru. ziarul GARDIANUL.

Pe 15 iunie, la actiunile Politiei in retelele de Internet se vor ralia si Parchetul, Vama, Politia de Frontiera si ORDA

Operatiunea "Gramofonul", de identificare a celor care instraineaza opere protejate de Legea dreptului de autor, este coordonata de Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGP. La actiune participa 104 ofiteri din toata tara. Printre obiective este si verificarea in sistemele "file share"

Surse din IGP sustin ca operatiunea se bazeaza pe Strategia Nationala in Domeniul Proprietatii Intelectuale, conceputa in 2003 si modificata in 2005. In baza aceleiasi Strategii a fost infiintat si un serviciu de specialitate la Parchetul General

Pe 15 iunie, la Parchet, va fi semnat un protocol, "Gramofonul", care prevede colaborarea mai multor autoritati ale statului pentru combaterea celor care incalca dreptul la proprietatea intelectuala. Este vorba de Politia Româna, Politia de Frontiera, Vama si ORDA

Toate aceste campanii sunt declansate pentru ca România are stegulet galben la capitolul protectiei dreptului de autor. Politistii si procurorii din fiecare judet isi stabilesc caile de actiune, fiecare hotarând daca "vâneaza" si in hub-urile din zona respectiva

Declansarea operatiunii "Gramofonul" a provocat o adevarata rebeliune pe Internet pentru ca pustii care stau toata ziua la calculator stiu ca procurorii si politistii nu ii vor identifica pe marii distribuitori de produse contrafacute si se vor indrepta impotriva lor

Stirea publicata de ziarul nostru privind declansarea operatiunii "Gramofonul" a declansat o adevarata isterie. Rebeliunea se manifesta, bineinteles, pe Internet, domeniul vizat de aceasta actiune a Politiei si a Parchetului. Celor cateva sute de mii de romani, cu varste diverse, dar preponderent adolescenti si tineri, nu le vine sa creada ca le este atinsa a doua identitate, cea de pe Internet. Lor, in special, li se spunea ca operatiunea "Gramofonul" este o certitudine si doar lor le sta in putinta fie sa o anuleze, fie sa o orienteze doar spre acei "traficanti" mari de opere protejate de copyright. Celor care pe forumurile de pe Internet sustin ca totul e "o vrajeala" le spunem ca nu.

Cineva chiar se gandeste serios ca 104 politisti din toata tara sa caute pe hub-uri persoane care pun pe fisierele shareuite opere protejate de Legea dreptului de autor. Sigur ca operatiunea este declansata pentru a ii prinde pe aceia care distribuie cantitati mari (intre 100 si 500 Gb). Dar daca nu "pica" nici un astfel de distribuitor? Credeti ca politistul respectiv va vrea sa lipseasca din raportul pe tara al operatiunii? Nu, va agata cativa amarati pentru a figura si serviciul sau in statistici. Este doar o opinie bazata pe experienta altor campanii.

Justificarea
Operatiunea "Gramofonul" nu s-a nascut din neant. Nu este conceputa de doi-trei "militzieni", asa cum va place sa le spuneti pe forumuri, suparati ca odraslele lor se uita toata ziua la filme descarcate de pe Internet.
La 4 decembrie 2003, prin Hotararea de Guvern 1424, a fost adoptata Strategia Nationala de Protectie a Proprietatii Intelectuale. Asa s-au nascut si si-au dezvoltat activitatea institutii despre care pana atunci nu s-a auzit decat la simpozioanele privind aderarea Romaniei la UE, Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor sau Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.
La 29 septembrie 2005, dupa ce s-a schimbat puterea politica, Strategia Nationala a fost modificata, tot printr-o Hotarare de Guvern, nr. 1174. Cu toate ca pe hartie lucrurile par sa se imbunatateasca, totusi, realitatea o stim toti. In continuare, nu exista casa in care sa nu existe CD-uri contrafacute sau calculator in care sa nu fie filme copiate de pe surse ilegale. Acesta este si motivul pentru care Romania are in continuare stegulet galben la acest domeniu. Sigur ca acesta nu este un motiv de amanare a aderarii la UE, dar macar trebuie ca autoritatile sa le arate europenilor ca se face ceva.

Steguletul galben
La capitolul 4.1.5. din ultimul raport de tara, suntem criticati exact pentru respectarea proprietatii intelectuale. Sunt evidentiate cateva succese, comunicarea intre institutii si alte lucruri de genul asta, pe care voi le caracterizati perfect: "abureli". Sunt aduse si critici, iar acestea sunt legate de neaparitia unor dosare penale legate de infractiunile privind proprietatea intelectuala. Stiti ce inteleg politistii si procurorii din aceasta critica, banuim ca nu mai trebuie sa va spunem.
Directia de Investigare a Fraudei din Inspectoratul General al Politiei a conceput operatiunea "Gramofonul". Au fost date directive catre 104 ofiteri din intreaga tara. Ei ar trebui ca, pana la urmatorul raport de tara, care va fi in septembrie sau octombrie, sa raporteze prinderea mai multor persoane care incalca drepturile de autor. Vor prinde, pentru ca stiti perfect ce inseamna ca Uniunea Europeana iti trateaza o directiva. Pe autoritati nu le intereseaza ca au si ei copiii lor acasa calculatoare cu programe instalate ilegal sau filme copiate inainte de a aparea DVD-urile pe piata.

In marile orase
IGP lasa la latitudinea politistilor din teritoriu alegerea metodelor prin care ii vaneaza pe cei care instraineaza opere. Printre modalitati este si cautarea programelor, filmelor sau jocurilor in sistemul "file share". Fiecare judet va alege momentul la care va vana in aceasta uriasa plasa. Probabil ca momentul va fi imediat dupa ce isi vor da seama ca nu reusesc sa-i prinda pe cei care multiplica la scara industriala operele protejate de copyright.
Pare nedrept, dar voi stiti ca asta este realitatea. Toate marile campanii de lupta impotriva coruptiei au esuat in vanatoarea unor pesti mici. Fiecare nou mandat politic incepe prin amenintari la adresa sefilor si se termina prin operatiuni gen "Luna", care ii vizeaza pe micii derbedei de cartier. De aceea, "Gramofonul" va ajunge si la calculatorul vostru de acasa. Sa nu aveti nici un dubiu!

Pe 15 iunie se semneaza protocolul «Gramofonul»

Pe 15 iunie, la Parchetul General, va fi semnat protocolul "Gramofonul". Din acel moment, actiunea inceputa de Politie va fi continuata de mai multe structuri, sub conducerea unui serviciu de specialitate din Parchetul General. Autoritatile implicate sunt de la Inspectoratul General al Politiei, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Autoritatea Nationala a Vamilor si Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor.
Serviciul din Parchetul General a fost infiintat in baza Ordonantei 1174/2005. El este deja functional si a intocmit peste 35 de rechizitorii in doar cateva luni de activitate.

Reducerea pirateriei din Romania, o «afacere» de peste 700 milioane de dolari

Reprezentantii Business Software Alliance Romania au declarat, ieri, ca urmeaza o perioada in care se vor intensifica controalele menite sa reduca pirateria. Acesta declaratie vine sa confirme cele spuse de cotidianul nostru in numerele trecute, cum ca este preconizata o ofensiva puternica, cu rolul de a reduce dramatic transferul ilegal de informatie digitala, in special prin intermediul programelor DC++ si oDC. Magda Popescu, unul dintre avocatii BSA, a declarat ca se urmareste, in intervalul 2005-2009, reducerea ratei pirateriei software din tara noastra cu 10%, pana la 64%. Acest lucru ar avea ca efect imediat cresterea veniturilor industriei IT cu peste 430 de milioane de dolari. O alta consecinta ar fi contributiile suplimentare la PIB, care ar insuma peste 670 milioane de dolari, la care se adauga inca 76 de milioane de dolari venituri din taxe si impozite. In plus, scaderea pirateriei ar avea ca efect si crearea a peste 3.000 de noi locuri de munca in industria de profil.

Pedepse dure pentru vinovati
Aceste date demonstreaza, inca o data, de ce este atat de mare interesul in acest domeniu, precum si de ce urmeaza o intetire a controalelor si de pedesire a celor care se fac vinovati de piraterie. Un studiu BSA dat publicitatii recent releva faptul ca, în România, rata pirateriei în acest domeniu la finele anului 2005 era de 72%, iar pierderile înregistrate de industria autohtona de software se ridica la 111 milioane de dolari. În prezent, reproducerea neautorizata de programe pentru calculator pe sisteme de calcul este pedepsita cu amenda penala de la 10.000 lei la 40.000 lei sau închisoare de la un an la la patru ani, in timp ce pedepsele pentru cele mai grave forme ale infractiunii de distribuire de marfuri pirat pot sa ajunga pâna la 15 ani de închisoare.

Primul caz de condamnare cu inchisoarea
Un lucru imbucurator pentru cei de de la BSA este faptul ca, in aceasta luna, Tribunalul din Calarasi a condamnat cinci membri ai unei grupari de distributie de produse pirat. Unul dintre acestia, Marian Lincan, a fost condamnat la sase luni de închisoare, cu executarea pedepsei, iar despagubirile acordate în acest dosar se ridica la 21.500 de lei. Din cate se pare, acesta este primul caz în care condamnarea este efectul exclusiv al încalcarii legislatiei drepturilor de autor.

Intetirea controalelor in 2006
Potrivit datelor BSA, în cursul anului 2005 au fost efectuate un numar de 350 de controale, finalizate cu 49 de condamnari. Situatia se schimba radical in acest an, cand, pâna la 15 mai, organele abilitate au realizat deja 235 de actiuni de control. Interesul pentru acest domeniu sta la baza faptului ca, începând cu acest an, au fost realizate investitii importante ale autoritatilor pentru cresterea bazei materiale si dublarea personalului implicat în investigarea infractiunilor îndreptate împotriva proprietatii intelectuale.

Obiectivul imediat, retelele de cartier
Reprezentantii BSA au declarat ca, pentru viitor, cea mai mare provocare vine din directia pirateriei pe Internet si a retelelor P2P, mai exact hub-urile si binecunoscutul sistem "share". Astfel, este evident ca autoritatile, impreuna cu organizatiile specilizate in acest sens, intentioneaza sa continue, ba chiar sa intensifice controalele, care au rolul de a reduce dramatic transferul ilegal de informatie digitala, prin intermediul programelor DC++ si oDC.

BSA - organizatie internationala contra pirateriei
BSA are ca principale domenii de interes reducerea ratei pirateriei software, informarea si educarea utilizatorilor de programe, sprijinirea institutiilor guvernamentale responsabile cu aplicarea legilor din domeniul dreptului de autor si desfasurarea de activitati de lobby pentru adoptarea unei legislatii corespunzatoare în domeniul proprietatii intelectuale. Organizatia si-a început activitatea în anul 1988, la Washington. În România, BSA reprezinta interesele a 21 producatori locali si internationali de software.

Descarcarea ilegala a filmelor va poate costa zeci de mii de dolari

In urma materialelor aparute in "Gardianul", si alte organizatii implicate in "Operatiunea Gramofonul" au reactionat, anuntand ca vor inteti, in perioada imediat urmatoare, activitatile specifice menite sa reduca pirateria pe Internet. Direct vizata, RO-ACT, organizatia de anti-piraterie in audiovizual, sustine, prin reprezentantii sai legali, ca va continua colaborarea cu Parhetul si Politia, in vederea limitarii acestui fenomen. RO-ACT este o organizatie non-profit infiintata din dorinta marilor case de film americane de a-si proteja impotriva pirateriei propriile productii. Mai exact, RO-ACT apara, in fata legilor romane, interesele acestor case de film si ii reprezinta pe cei care au fost lezati de fapta respectiva.
Din acest motiv, RO-ACT a incheiat protocoale de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei, Autoritatea Nationala a Vamilor si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Vinovati si de evaziune fiscala
Astfel, oricine downloadeaza sau uploadeaza filme protejate de copyright risca sa se trezeasca, pe langa procesul penal intentat de autoritatile romane, si de un proces civil, prin care RO-ACT solicita despagubiri pentru punerea la dispozitia publicului a unor materiale protejate prin lege. Din cate se pare, in momentul de fata, exista persoane fizice care au fost actionate in instanta de RO-ACT si care risca sa fie obligate sa plateasca, in cazuri deosebite, despagubiri de pana la 75.000 de dolari pentru faptul ca au multiplicat, fara autorizatie, filme protejate de copyright. Oficialii acestei organizatii au declarat ca "nu vor accepta posibilitatea de solutionare amiabila a laturii civile". Acest lucru inseamna ca toti cei care descarca sau incarca pe Internet filme, pot fi obligati la plata unor sume exorbitante de bani, chiar daca nu au obtinut nici un fel de venit din aceasta activitate. Mai mult, cei care pun la dispozitia altora respectivele productii cinematografice vor fi acuzati si de evaziune fiscala, pentru ca au prejudiciat casele producatoare. (A. Stancu)

ORDA sustine campania demarata de Politie si Parchet

Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor a declarat, prin vocea reprezentantilor sai, ca sustine demersurile Politiei si Parchetului si ca va intensifica masurile prin care poate limita efectele priateriei. Astfel, la solicitarea autoritatilor romane, ORDA va participa la actunile de verificare cu specialisti in constatari tehnico-stiintifice, pentru identificarea operativa a produselor pirat purtatoare de drepturi de autor si drepturi conexe. ORDA este singura autoritate din domeniu care poate face constatari tehnico-stintifice asupra caracterului de originalitate al produselor ridicate, in vederea cercetarilor, de catre organele de control. (A. Stancu)


_______________________________________
totul, e sa treci mai departe...

pus acum 18 ani
   
cezzar20
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4
cainele latra,gamerii descarca la comanda mea sa se descarce torrentul...sa ma joc toata noaptea...

pus acum 18 ani
   
rbkahs
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3
avand in vedere ca noi nu ne permitem sa cumparam jocurile originale este un rahat de lege, daca stam sa ne gandim anumite jocuri originale au beneficiile lor merita sa mentionam WoW dar sunt si jocuri care in afara da singal player nu ofera nimic altceva care sa justifice pretul lor in curand adica in paralel cu intrarea in U.E. o sa se inceapa si in romania sa se cumpere jocuri originale si pirateria va fi foarte scazuta pana atunci HAI SA FRIGEM BANDA FRATILOR

pus acum 18 ani
   
djraii
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5
Salut! la toata lumea...
-----------------------------------------------------------------------------------
Alcultati cele mai noi remix-uri ale mele, daca va plac lasati
un mesaj pe web-situl meu! | |
->Pentru a descarca mai multe remix-uri vizitati web-situl.
-----------------------------------------------------------------------------------
Here are some of my remixes:
Venom pres. Kasuma - Dreaming [moments DJRaii RXM]
Download:
-----------------------------------------------------------------------------------
dJ. Raii vs Attitude - Firewire [oh la la la] - [Hardstyle]
Download:
------------------------------------------------------------------------------------
dJ. Raii feat. dJ. Tatana - Maybe (fantasy remix)
Download:
-----------------------------------------------------------------------------------
Oceans - Forever And One Night (dJRaii remix)
Download:
-------------------------------------------------------------------------------------
Lasgo - Hold me in ur arms (dJRaii remix)
Download:
--------------------------------------------------------------------------------------
dJ. Raii - Forbidden Memories (into' the sun)
Download:
-----------------------------------------------------------------------------------
Mai multe ... la:       Multumesc!
-------------------------------------------------------------------------------->


pus acum 18 ani
   
SirNenea
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5
dupa mine e o mare porcarie legea asta atata timp cat salarile noastre nu vor fii de min 1000 euroi nu cred ca pirateria va scade
pt ca nimanui nu o sa ii convina sa dea juma de salariu pe un joc


pus acum 18 ani
   
NEB1
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 16
salut baieti solutia e sa utilizati µtorrent care are o optiune de encryptaj si asa nu vede nimeni ce dl voi.in al doilea rand voi credeti ca furnizorii de net si altii,dar furnizorii de net in primul rand sunt constienti k fara dl ilegal nu poate sa se extinda netu si raman fara papica...clar
eu am noroc ca stau in franta si toata ziua ma certam cu furnizorii,le ziceam ca sunt administrator de situri inernet si daca ma limiteaza sau ma SUNT CAM PROST la creier :REZILIEZ.stiti zicala "CLIENTU NOSTRU,STAPANU NOSTRU!"
cu protocolu de encriptaj de la µtorr in principiu furnizoru nu poate limita downloadu.
FFF IMPORTANT:de ce va bateti voi pe inscrieri la trackere romanesti,cand putem sa sa invadam TRACKERE STRAINE "la rupere",dar asta presupune UPLOAD.alta smechrie cu trackere straine e ca nici nu e nevoie de inscriere sa DL.
sper sa il gasesc pe vadiro si sa-i propun o chestie,dar pana una alta forumul asta m-a motivat si am de lucru pana diseara:voi face un site de tutoriale si de dl programe utile si voi uploada ceva filme pe un torrent ca sa puteti sa va faceti o idee.
NE INTILNIM PE AICI!LA MUNCA ACUM!


pus acum 17 ani
   
king
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
mai au un pic si ne baga cipuri in cap sa vada ce facem...Asta-i libertate??


pus acum 17 ani
   
mariushca
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10


pus acum 17 ani
   
macloid
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2
muistii astia ne dau alocatie de 250.000 (ca-s la liceu).Ce plm sa faci cu banii astia  .Un dvd costa peste 300.000.Asa k imi bag p**a ma enervez imi trag niste dvd-ripuri si le pun pe torrent ) sa le ia si altii.



P.S.: "Dusmanii mei sa castige cat castiga tata /
         Si sa gandeasca cat copii de bani gata"(Parazitii)  


pus acum 17 ani
   
vali86
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 4
astia se lauda ca daca elimina asa zisa piraterie vor avea incasari de milioane dar cum dracu o sa aiba incasari daca romanul de rand care e majoritar de abia isi permite sa plateasca intretinerea sa plateasca o chirie/rata etc...atunci cine naiba o sa le cumpere lor produsele la astfel de preturi...(din punctul meu de vedere pirateria inseamna sa obtii bani din munca altora,adica aia care fac cd-ri dvd-uri si le vand, dar asta e Romania) 
         


pus acum 17 ani
   
lobontiu
Membru

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 98
an ROMANIA numai amarati fac puscarie si platesc amenzi si impozite ,cei cu bani sunt scutiti de asa ceva SA TRAITI BINE  e pentru cei cu bani ,fraieri sunt buni numai din patru ani an patru sa mearga sa voteze atunci li se arunca si lor niste faramituri

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la